Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Πυξ Λαξ

Δύο ροκάδες, πιτσιρικάδες, ο Φίλιππος και ο Μπάμπης στις αρχές του ’90 συνάντησαν τον Μάνο, λίγα χρόνια αργότερα το σπουδαιότερο ελληνικό συγκρότημα ήταν γεγονός! Οι Πυξ Λαξ έγραψαν την δική τους ξεχωριστή ιστορία στο μουσικό στερέωμα της χώρας.

Το 2004 με πρωτοβουλία τους διαλύθηκαν, ενώ έξι χρόνια αργότερα ο θάνατος του Μάνου έμελλε να κλείσει την αυλαία, με το πιο πένθιμο τρόπο. Δικό του όραμα ήταν το συγκρότημα να κάνει ένα δυναμικό come back δέκα χρόνια μετά την τελευταία του συναυλία. Τελικά η επιστροφή έγινε, αλλά εφτά χρόνια αργότερα και τόσο ο Φίλιππος Πλιάτσικας όσο και ο Μπάμπης Στόκας, όπως δήλωσαν την Τετάρτη (25/5) στην συνέντευξη τύπου στο TerraVibe Park, που προηγήθηκε της πρώτης τους πρόβας -με κοινό τους δημοσιογράφους και ελάχιστους τυχερούς θαυμαστές τους- η απόφαση τους να προχωρήσουν έγινε με την σκέψη τους σ’ εκείνον:
Από τεχνικής απόψεως το αποτέλεσμα ήταν άρτιο, στην οθόνη πρόβαλε ένα καρδιογράφημα, που προειδοποιούσε πως η καρδιά του συγκροτήματος είναι έτοιμη να χτυπήσει και πάλι! Ενώ λίγα λεπτά αργότερα μια αντίστροφη μέτρηση θα δώσει το έναυσμα για την μεγάλη επιστροφή!
Για την οποία δεν θα μπορούσε να επιλεγεί πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι από το «Μοναξιά μου όλα»:
.


Πέρασαν είκοσι χρόνια από το «Τι άλλο να πεις πιο απλά» τον πρώτο τους δίσκο και ακόμη και σήμερα καταφέρνουν να ξεσηκώσουν ένα κοινό διαφορετικών ηλικιών που δεν σταματάει να τους αποθεώνει λεπτό, εξάλλου δεν «έπαψαν ποτέ την σκέψη μας να ορίζουν»….

Ο Μάνος Ξυδούς αν και ο μεγάλος απών, έμελλε να είναι πιο παρόν από ποτέ! Με την βοήθεια της τεχνολογίας η ψυχή του συγκροτήματος, ξεπρόβαλλε μέσα από τα βουνά της Μαλακάσας ανατριχιάζοντας όλους τους παραβρισκόμενους :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου