Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πάρτι γενεθλίων «μεθά» το YouTube





http://img.protothema.gr/258751A0B49364130EBC729DA613E1F5.jpg
 
Το Μάιο του 2005 οι ιδρυτές του YouTube λανσάρανε το πασίγνωστο site που θα εμπεριείχε βίντεο και κοινωνική δικτύωση, υποστηρίζοντας τη σχετικά καινοτόμα ιδέα η οποία έμελλε να αλλάξει το πρόσωπο του Διαδικτύου.

Μία ιδέα του YouTube, σύμφωνα με το blog του, έλαβε σάρκα και οστά τον περασμένο Νοέμβριο, όταν προκάλεσαν τους χρήστες να μεγιστοποιήσουν τα «ανεβάσματα» βίντεο στον εν λόγο ιστότοπο. 

Το στοίχημα κερδήθηκε αφού οι χρήστες «τσίμπησαν» και έχουν φτάσει να ανεβάζουν βίντεο συνολικής διάρκειας 48 ωρών κάθε λεπτό! Αυτή η αύξηση είναι της τάξεως του 37% σε σχέση με τα δεδομένα του προηγούμενου εξαμήνου και 100% σε σχέση με πέρυσι. Το YouTube υπόσχεται, στο εγγύς μέλλον, πιο γρήγορες ταχύτητες μεταφόρτωσης και παρακολούθησης βίντεο, ενώ και την υπηρεσία livestreaming.

Παρ’ όλα αυτά πολλοί έχουμε και παράπονα. Παραδείγματος χάρη το YouTube, για να γιορτάσει τα έκτα γενέθλιά του, αποφάσισε να τα βάλει κάτω και αρνείται πεισματικά να μεταφορτώσει βίντεο χρηστών σε μία μέρα που δείχνει ιδιαίτερη κινητικότητα για τα ελληνικά δεδομένα με την πορεία των «Αγανακτισμένων». Σαν να μην έφτανε αυτό, το άλλο πρόσωπο του YouTube, η Google, φαίνεται πως έχει επίσης προκαλέσει προβλήματα στις αποστολές βίντεο και διαφόρων μηνυμάτων με ή χωρίς συνημμένα στο Gmail του. 

Παρά τα διάφορα προβλήματα που προκάλεσε η τρομερή κίνηση στους διακομιστές του συγκεκριμένου site, οι υπεύθυνοι του YouTube αναφέρουν πως τα views των βίντεο έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των 3 δισεκατομμυρίων την ημέρα!

Ας ελπίσουμε πως το πράγμα θα φτιάξει μέσα στα επόμενα έξι χρόνια. Εν τέλει, κανείς δεν είναι τέλειος. Τουλάχιστον η ιστοσελίδα έχει προσφέρει τόσα πολλά, κι ας προκαλεί μικρο-εκνευρισμούς πού και πού…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου